06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Over Joop Weeink

Waarom mijn keuze voor de uitvaartzorg?

Na 18  jaar lang, samen met een enthousiast team,  een schoenenzaak te hebben  gerund in Haaksbergen (Queenie) kwam er in 2001 een ommekeer in mijn  leven. Het was tijd om een andere weg te kiezen. Doordat ik regelmatig  werd gevraagd om te zingen bij uitvaarten, was ik erachter gekomen dat  het beroep van uitvaartverzorger mij zeer boeide.

Ik  besloot dan ook om te kiezen voor het beroep van uitvaartverzorger en  mij in te gaan zetten voor nabestaanden die te maken krijgen met een  overlijden. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om op een  goede manier afscheid te nemen van een overleden dierbare.  Al op  jeugdige leeftijd ben ik zelf geconfronteerd met een overlijden in ons  gezin, een zeer ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. In een tijd dat  iedere uitvaart hetzelfde was en er voor persoonlijke wensen geen plaats  was, was er voor ons als kinderen geen ruimte voor eigen inbreng of  afscheid nemen. Dit ervaar ik tot op de dag van vandaag als een groot  gemis. Ik vind het zelf dan ook heel belangrijk en waardevol om kinderen  op een goede manier te betrekken bij het afscheid nemen van een  overledene. Goed afscheid nemen vormt de basis voor verdere  rouwverwerking.

Voor  mij is het iedere keer weer een eer als mensen mij en mijn team het vertrouwen geven  om samen met hen te komen tot een passende uitvaart voor hun overleden  dierbare. Ieder mens is verschillend, ieder mens denkt anders, daarom is  het telkens weer een uitdaging om, samen met nabestaanden, een uitvaart  te kunnen realiseren die past bij de overledene. Daarvoor wil ik graag al mijn kennis, creativiteit en inlevingsvermogen inzetten.

Initiatiefnemer Herdenkingspark

In 2002 ben ik gestart met de ontwikkeling van een uniek concept, waarin recreëren en herdenken hand in hand gaan. In een herdenkingspark krijgen nabestaanden de gelegenheid om in prachtige, parkachtige omgeving een boom te laten planten voor een overleden dierbare. Een boom als 'levend monument'. De mogelijkheid bestaat om bij het planten van de boom de as van de overledene uit te strooien tussen de wortels van de boom. De boom wordt zo als het ware gevoed door de as, waardoor de overledene voortleeft in de boom. Zo houden we de herinnering levend en helpen we tevens om onze leefomgeving groen en leefbaar te houden. Inmiddels zijn in onze regio twee herdenkingsparken opgezet volgens dit concept.   

Meer in deze categorie: Ons team »

slogan1