06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Over Joop Weeink

Waarom mijn keuze voor de uitvaartzorg?

Na 18  jaar lang, samen met een enthousiast team,  een schoenenzaak te hebben  gerund in Haaksbergen (Queenie) kwam er in 2001 een ommekeer in mijn  leven. Het was tijd om een andere weg te kiezen. Doordat ik regelmatig  werd gevraagd om te zingen bij uitvaarten, was ik erachter gekomen dat  het beroep van uitvaartverzorger mij zeer boeide.

Ik  besloot dan ook om te kiezen voor het beroep van uitvaartverzorger en  mij in te gaan zetten voor nabestaanden die te maken krijgen met een  overlijden. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om op een  goede manier afscheid te nemen van een overleden dierbare.  Al op  jeugdige leeftijd ben ik zelf geconfronteerd met een overlijden in ons  gezin, een zeer ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. In een tijd dat  iedere uitvaart hetzelfde was en er voor persoonlijke wensen geen plaats  was, was er voor ons als kinderen geen ruimte voor eigen inbreng of  afscheid nemen. Dit ervaar ik tot op de dag van vandaag als een groot  gemis. Ik vind het zelf dan ook heel belangrijk en waardevol om kinderen  op een goede manier te betrekken bij het afscheid nemen van een  overledene. Goed afscheid nemen vormt de basis voor verdere  rouwverwerking.

Voor  mij is het iedere keer weer een eer als mensen mij en mijn team het vertrouwen geven  om samen met hen te komen tot een passende uitvaart voor hun overleden  dierbare. Ieder mens is verschillend, ieder mens denkt anders, daarom is  het telkens weer een uitdaging om, samen met nabestaanden, een uitvaart  te kunnen realiseren die past bij de overledene. Daarvoor wil ik graag al mijn kennis, creativiteit en inlevingsvermogen inzetten.

Initiatiefnemer Herdenkingspark

Naast mijn baan als uitvaartverzorger ben ik bezig om herdenkingsparken op te zetten volgens een uniek concept: 'Een levend monument'. Het betreft de realisatie van een multifunctioneel park, waarin herdenken en recreëren hand in hand gaan. Nabestaanden krijgen de mogelijkheid om in dit park een boom te planten ter nagedachtenis aan een overleden dierbare: een boom als levend monument. Indien gewenst kan de as van de overledene bij de wortels worden meebegraven.

Het betreft een geheel nieuwe vorm van herdenken in Nederland. Wilt u meer weten? Ga dan naar www.herdenkingspark.nl.

Meer in deze categorie: Ons team »

slogan1