Muziek die u raakt

Muziek die u raakt

Hoe vaak u sommige muziekstukken ook al heeft gehoord, soms komt de tekst van een nummer pas echt binnen tijdens een afscheidsplechtigheid.

Muziek is een essentieel onderdeel van de uitvaart. Muziek raakt mensen, roept herinneringen op en zegt soms meer dan vele woorden. Ook horen we mensen zeggen: ‘ik kies juist niet voor dit nummer omdat, als ik het later op de radio weer hoor, ik iedere keer aan dit afscheid moet denken’.

Uitvaartmuziek Top 100, Top 2000, of gewoon uw eigen muziek die u hoorde toen u net uw partner leerde kennen en smoorverliefd werd. Alle muziek komt voorbij. Van Ave Maria tot Reinard Mey, van Time to say Goodbye tot Laat me.

Onlangs mochten we een uitvaart verzorgen waar, nadat de vader enkele woorden had gesproken, het prachtige ‘The Lord Bless You and Keep You’ van John Rutter werd gespeeld. Hij had het vroeger gezongen in een knapenkoor en vond troost in dit nummer.

Hieronder volgen nog een drietal inspirerende nummers die we u niet willen onthouden en die u kunt beluisteren door op de linkjes te klikken: