06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Asbestemming

In de afgelopen jaren zijn er zeer veel mogelijkheden ontstaan rondom gedenken en asbestemmingen. In de gesprekken die wij hebben met nabestaanden om de crematie te bespreken blijkt vaak dat een keuze voor de asbestemming lastig is. Gelukkig hoeft deze keuze ook niet direct gemaakt te worden.

De as wordt op het crematorium, wettelijk verplicht, nog 30 dagen bewaard alvorens deze mag worden vrijgegeven in een zogenaamde asbus.

Als u dit wenst kunnen wij voor u de asbus ophalen bij het crematorium en bij u bezorgen. Ook kunnen wij u adviseren bij het kiezen van een definitieve asbestemming. Hierin zijn heel veel mogelijkheden, die eigenlijk in 3 hoofdbestemmingen te verdelen zijn:

1. de as verstrooien

2. de as (of een gedeelte daarvan) bewaren in een urn of sieraad

3. de as begraven of bijzetten

U bent ook niet verplicht om u tot 1 asbestemming te beperken. Zo kunt u er b.v. ook voor kiezen een gedeelte van de as te bewaren in een sieraad en het overgebleven gedeelte te verstrooien of te begraven. Maar u kunt de as ook verdelen in meerdere urnen zodat alle kinderen een gedeelte mee naar huis kunnen nemen of er een eigen bestemming aan kunnen geven.

De asbus mag in Nederland begraven worden in speciale urnengraven, maar ook in een bestaand (familie)graf. Daarnaast bieden veel begraafplaatsen de mogelijkheid om de asbus in een columbarium te plaatsen, ook wel een urnenmuur genoemd. De mogelijkheden hiervoor zijn divers en per begraafplaats verschillend.

Naast bovenstaande mogelijkheden zijn er nog diverse andere mogelijkheden voor de asbestemming. Zo kan een gedeelte van de as in een schilderij verwerkt worden of in een tatoeage gebruikt worden, maar ook een plant of boom laten groeien vanuit de as behoort tot de mogelijkheden.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Meer in deze categorie: Crystal memories »

slogan1

Ik draag je altijd bij me

Prachtige gedenksieraden
voor dames en heren
Om uw overleden dierbare toch altijd een beetje bij u te dragen ...


Ga meteen naar:

Urnen

Wij zijn dealer voor Funeral Products, een bedrijf dat is gespecialiseerd in onderscheidende, betaalbare urnen en andere uitvaart- en herinneringsproducten. In deze catalogus vindt u een groot aantal urnen en andere producten. Als u meer informatie wilt of tot bestelling wilt overgaan, neem dan contact met ons op.

Download hier de catalogus

Voorpagina FPcatalogus