06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Natuurbegraven nu ook mogelijk in gemeente Berkelland

  • donderdag, 24 December 2015 11:06

Op 23-12-2015 maakt de website van omroep Gelderland melding van het volgende:

Op twee begraafplaatsen in de gemeente Berkelland kunnen binnenkort natuurgraven komen. Het gaat om de Sprakelberg bij Geesteren en de Haaksbergseweg bij Eibergen, meldt de gemeente Berkelland.


De vraag naar een natuurgraf neemt sterk toe. Het graf is eeuwigdurend en onderhoud is niet nodig, zelfs niet gewenst. Het graf dient op te gaan in de omgeving.

Op begraafplaats Sprakelberg kunnen er natuurgraven komen in een stukje bos. Een slingerend onverhard pad geeft toegang tot het terrein. Bij het begin en aan het eind van het pad wordt een zuil geplaatst voor gedenksteentjes.

Op begraafplaats Haaksbergseweg kunnen ook natuurgraven komen in het bos. Het gaat om een stuk waar zowel naald- als loofbomen staan. Er wordt een eenvoudig onverhard pad aangelegd. Ook hier komt bij het begin en aan het eind van het pad een zuil voor gedenksteentjes.

Nabestaanden mogen geen steen of beplanting aanbrengen. In het eerste jaar wordt het graf herkenbaar gemaakt met een schijf onbehandeld hout met daarin gegraveerd de naam en datum van overlijden. Deze schijf valt in de loop van de tijd uit elkaar en wordt opgenomen in de begroeiing. Bloemen mogen tot twee weken na de begraving blijven liggen.

Meer informatie over natuurbegraven vindt u ook op onze site en ook kunt u altijd contact met ons opnemen als u meer wilt weten.

slogan1