06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Muziek en beeld

Muziek is emotie en daarom bijna onlosmakelijk verbonden met een uitvaart. Er zijn vele mogelijkheden denkbaar, variërend van live muziek tot het afspelen van een cd. Ook wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheid beeldmateriaal te vertonen. Beide mogelijkheden worden hieronder verder toegelicht.

Muziek

Muziek in het crematorium

Kiest u voor een plechtigheid in een crematorium dan kunt u altijd gebruik maken van het uitgebreide muziekaanbod van het crematorium. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Crematoria Twente. Door in het Muziekboek op een titel te klikken, kunt u een fragment beluisteren. Ook voor andere crematoria kunt u het muziekaanbod bekijken, zoals crematorium Berkenhove in Aalten (raadpleeg de muziekbibliotheek op deze site) of crematorium Slangenburg in Doetinchem.

In een crematorium is het tevens toegestaan om eigen muziek te gebruiken. Deze muziek dient dan minstens 24 uur voor aanvang van de plechtigheid aangeleverd te worden bij het betreffende crematorium. Voorwaarde is dat het geen gebrande cd’s betreft. Digitaal formaat (b.v. mp3-bestand) is wel toegestaan en kan heel gemakkelijk via e-mail naar het betreffende crematorium worden verstuurd.
 

Muziek bij kerkelijke uitvaarten

Indien het een kerkelijke uitvaart betreft raden wij u aan om eerst contact te leggen met de voorganger om te vragen naar de mogelijkheden en wat wel of niet is toegestaan.


Muziek bij plechtigheden op overige locaties

Zodra u kiest voor een plechtigheid op een locatie elders, kunt u gebruik maken van eigen cd’s of andere geluidsdragers die op de locatie worden ondersteund (usb-sticks e.d.). Bij plechtigheden op locatie is het advies om van te voren informatie in te winnen over de aanwezige muziekinstallatie en om voor de plechtigheid de muziek te testen. Wij helpen u hier graag bij.
 

Live muziek

Live muziek tijdens een uitvaartplechtigheid behoort tot de mogelijkheden en wordt steeds vaker ingezet. Live muziek geeft de plechtigheid iets speciaals. Gedacht kan worden aan live muziek in het crematorium, in de kerk, maar ook op andere locaties. Denk aan:
  • Trompettist bij de begraafplaats
  • Zang in het crematorium
  • Pianist op locatie

Wij werken hiervoor samen met professionele muzikanten, die in nauw overleg met u de door u gewenste muziek ten gehore brengen. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Beeld

Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden de wens hebben om tijdens de plechtigheid mooie beelden te tonen uit het leven van de overledene. Dit kan varieren van een film tot foto’s in b.v. een powerpointpresentatie. Vaak wordt dit gecombineerd met bijpassende muziek. In de aula’s van Crematoria Twente hangen standaard beeldschermen voor dit doel. Op andere locaties zal dit nagevraagd moeten worden. Het is echter altijd mogelijk om gebruik te maken van zelf meegebrachte apparatuur (denk b.v. aan een laptop, beamer en een presentatiescherm), mits dit vroegtijdig wordt aangevraagd. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, geef u dit dan aan tijdens het regelen van de uitvaart.
Meer in deze categorie: « Sprekers Condoleance »

slogan1