06 222 00 646 053 57 252 75 info@joopweeink.nl

Aula Scholtenhagen - Aula in het groen met alles binnen handbereik

  • donderdag, 13 April 2017 13:43

Op 13 april 2017 staat onderstaand artikel over onze nieuwe aula in het weekblad Rond Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Niets doet meer herinneren aan de opslagruimte van de voormalige landarbeiderswoning achter restaurant ’t Hagen. Joop Weeink Uitvaartverzorging realiseert op deze plek Aula Scholtenhagen. De bouw vordert gestaag en de opening staat begin juni gepland. Op 8 oktober is er een open dag en deze vindt gelijktijdig plaats met de Uitvaartbeurs Regionaal, die na het succes in 2013 voor de tweede keer in ’t Hagen wordt georganiseerd door Joop Weeink Uitvaartverzorging. Een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om zich breed te oriënteren op het gebied van uitvaartzorg en tegelijkertijd een kijkje in de nieuwe aula te nemen.  

Een paar jaar na de aanleg van het herdenkingspark op het terrein van de familie Ter Haar aan de Scholtenhagenweg ziet Joop Weeink een tweede vurige wens in vervulling gaan: zijn eigen aula, geheel naar eigen inzicht gebouwd, waar nabestaanden in alle rust en met alle nodige faciliteiten binnen handbereik afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. De aula wordt gebouwd in een mooie, groene omgeving met veel parkeerruimte en niet geheel onbelangrijk: op steenworp afstand van zalencentrum ’t Hagen. ,,Het zalencentrum is een paar meter lopen en dat schept enorm veel voordelen”, laten Joop Weeink en partner Ingrid Geurs weten.       

Aula Scholtenhagen biedt ruimte aan 5 overledenen. De twee familiekamers zijn ruim bemeten, evenals de condoleanceruimte verderop in het pand. De aula is verder voorzien van een koel- en verzorgingsruimte en moderne sanitaire ruimtes met invalidentoilet voor rolstoel gebonden bezoekers. Aula Scholtenhagen is in z’n geheel in een landelijke stijl opgetrokken, passend in de prachtige omgeving van Park Scholtenhagen. De familiekamerdeuren van het kenmerkende Canadese Barnwood accentueren het idee van ‘buiten naar binnen’. De hoogte van de aula bevordert het gevoel van ruimte. Het gebouw blijkt binnen veel groter dan de buitenkant doet vermoeden en de routing waarborgt privacy en discretie. Belangstellenden die na een condoleance de aula verlaten, worden door de fraai aangelegde tuin naar de parkeerplaats of naar ’t Hagen geleid, zonder dat ze de binnenkomende belangstellenden nog treffen.

Aula Scholtenhagen is een op zichzelf staande aula die eigendom is van Joop Weeink Uitvaartverzorging en die voldoet aan alle eisen die aan een moderne aula mogen worden gesteld. De aula kan worden gebruikt om in de dagen voorafgaande aan de uitvaart in alle rust en in een prettige sfeer afscheid te nemen van een dierbare overledene. Ook biedt de aula de gelegenheid aan overige belangstellenden om afscheid te nemen en de familie te condoleren.

Daarnaast biedt de samenwerking met Saskia Boenders en Paul Overzee van zalencentrum ’t Hagen enorm veel extra mogelijkheden. ,,Er zijn vele combinaties denkbaar”, legt Joop Weeink uit. “Een mogelijkheid is afscheid nemen en condoleren in de aula, met eventueel daarna een kop koffie of borrel voor alle gasten in een zaal van het zalencentrum. Een andere mogelijkheid is dat de overledene wordt overgebracht van de aula naar ’t Hagen, waar dan een afscheid of condoleance kan plaatsvinden, eventueel aangevuld met een kop koffie of andere catering. Alle wensen zijn bespreekbaar. Net zoals Joop Weeink Uitvaartverzorging vindt ook ’t Hagen een persoonlijke benadering bij een uitvaart heel belangrijk en daarin vullen we elkaar heel mooi aan.”

Minder rouwvervoer

Nabestaanden die kiezen voor Aula Scholtenhagen en dit combineren met een plechtigheid bij ’t Hagen of in de koepel, maken minder kosten voor rouwvervoer. Dit kan in sommige gevallen honderden Euro’s schelen. Joop Weeink benadrukt verder dat nabestaanden voor wie hij de uitvaart verzorgt, altijd de vrije keus hebben in de locatie van opbaren, dit kan ook bij andere uitvaartcentra of thuis. Andere uitvaartverzorgers kunnen op hun beurt altijd gebruik maken van Aula Scholtenhagen.

Intensieve samenwerking

Paul Overzee en Saskia Boenders van zalencentrum ’t Hagen zijn verheugd over de intensivering van de samenwerking met Joop Weeink Uitvaartverzorging als Aula Scholtenhagen een feit is. Het geeft de bedrijfsvoering van de accommodatie een nieuwe boost, maar dat is niet de enige drijfveer van de horecaondernemers. ,,We stellen ’t Hagen al een tijd beschikbaar als uitvaartlocatie. Toen Joop een paar jaar geleden met het idee kwam om hier zijn eerste uitvaartbeurs te houden, moesten we daar heel goed over nadenken,” vertelt Paul Overzee. ,,We zijn hier immers van de feesten. Maar mede door deze beurs realiseerden we ons dat uitvaarten een mooie toevoeging kunnen zijn. Het taboe is helemaal van de dood af en wij vinden het van grote waarde om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een mooie uitvaart.” Overzee maakt er geen geheim van dat deze nieuwe discipline ook geld in het laatje moet brengen. ,,We zijn een bedrijf en de tijden zijn veranderd. Het is nog niet zo heel lang geleden dat hier bruiloften voor 300 man en meer werden gehouden en dat drie tot vier keer in de week. Dergelijke grote bruiloften komen nu niet meer dagelijks voor en dan ga je naar andere bedrijfsactiviteiten op zoek. De uitvaart is er daar één van en wat ons betreft een hele bijzondere activiteit die uitstekend bij ons past. Ook zijn uitvaarten prima in te passen in de overige activiteiten binnen ons zalencentrum. Met de komst van de aula kunnen we feesten en uitvaarten op een passende manier van elkaar scheiden.”

 

 

slogan1